Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Alison Gaylin – blijf bij me

Door Joop Liefaard 26 augustus 16

blijf bij me

Vandaag begin ik in de thriller blijf bij me van Alison Gaylin. Deze laatste thriller in de Brenna Spector serie verscheen begin deze maand bij uitgeverij De Boekerij. Alison Gaylin is een Amerikaanse journaliste die in diverse kranten en tijdschriften vooral over kunst en entertainment heeft geschreven. In 2005 debuteerde ze met de thriller Hide your eyes en met dat boek werd ze meteen genomineerd voor de prestigieuze Edgar Award. In 2013 verscheen en ze was, het eerste deel over privédetective Brenna Spector, die lijdt aan een zeldzame neurologische afwijking waardoor ze geen enkel detail van haar leven vergeet. Alison Gaylin won er de Shamus Award mee. Deel twee in het donker verscheen in 2015. Beide thrillers werden goed ontvangen. Over het nu verschenen derde deel blijf bij me zegt de uitgeverij het volgende.

In blijf bij me probeert Brenna het mysterie te ontrafelen rondom haar zus Clea, die achtentwintig jaar geleden op zeventienjarige leeftijd verdween. Geobsedeerd door deze verdwijning raakt ze het contact kwijt met haar dochter Maya, die de laatste tijd erg geheimzinnig doet. Als ook zij verdwijnt, vreest Brenna dat haar ergste nachtmerrie is uitgekomen. Ze zal haar bijzondere gave ten volle moeten benutten voordat het te laat is…


en ze was

en ze was

De zesjarige Iris Neff verdwijnt spoorloos tijdens een barbecue. Elf jaar later verdwijnt Carol Wentz, die ook op de barbecue aanwezig was. In het huis waarin Iris woonde wordt Carols portemonnee gevonden met daarin een velletje papier waarop het telefoonnummer van Brenna staat. Nelson, de echtgenoot van Carol huurt haar in om zijn verdwenen vrouw op te sporen. Brenna ontdekt dat Carol een obsessie had voor de verdwijning van Iris en een omvangrijk archief over haar zaak bijhield, dat ze goed verstopt in haar huis bewaarde. Het onderzoek naar de verdwijning van Carol wordt na een aantal dagen een moordonderzoek wanneer Carol vermoord wordt aangetroffen in de kofferbak van haar auto die al die tijd geparkeerd was in de garage van de echtelijke woning. De verdenking valt op Nelson maar Brenna vermoedt dat deze zaak veel groter is dan iedereen wil geloven.

in het donker

in het donker

Als haar vroegere baas Errol Ludlow haar vraagt onderzoek te doen naar de verdwijning van performancekunstenares Lula Belle weigert privédetective Brenna Spector aanvankelijk maar haar nieuwsgierigheid wordt gewekt als zij een video van Lula ziet. In die video vertelt Lula een verhaal over een gebeurtenis uit Brennas jeugd en het verhaal komt precies overeen met de herinnering die Brenna ervan heeft. Hoe kan Lula Belle dit weten? Wat weet zij over de verdwijning van Clea? Is deze mysterieuze vrouw in de schaduw misschien haar vermiste zus Clea? Brenna raakt geobsedeerd door de zaak en begint aan een gevaarlijk speurtocht.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus