Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Corine Hartman – Bloedlijn

Door Joop Liefaard 17 februari 13

Bloedlijn Bloedlijn; Karakter – Uithoorn 2013WorldCatLibraryThingGoogle BooksBookFinderBij boekhandel Boek en Bureau is afgelopen vrijdagavond 15 februari de nieuwe psychologische thriller van Corine Hartman aan pers en publiek gepresenteerd. Het boek heeft de titel Bloedlijn meegekregen. Al een paar weken gonst het in boekenland en op het internet van de geruchten over dit boek. Als ik de recensies die ik tot nu toe heb gelezen moet geloven, gaat het om een heel erg goede thriller. Ik heb er nog geen letter van gelezen (het ebook is nog niet uit; dat kan ieder moment gebeuren) maar als de lovende woorden waar zijn, zou dat een aangename ontwikkeling zijn. Er verschijnen heel veel misdaadromans maar er zijn in mijn beleving de laatste tijd niet veel echte uitschieters bij. Het niveau is over het algemeen prima maar dat ene boek dat je nog lang bij blijft, mis ik. Een uitzondering hierop is voor mij het boek Een onzichtbare van Pontus Ljunghill. Ik ben dus heel erg benieuwd naar deze nieuw thriller van Corine Hartman.

Het boek wordt uitgegeven door Karakter in Uithoorn. De uitgever heeft de volgende informatie verstrekt.

Een rechercheur van politie neemt wraak op de psychopaat die haar zoon vermoordde…

Rechercheur Jessica (Jessy) Haider beleeft na de dood van haar zoon perioden van intens verdriet en rouw, maar ook van machteloze woede. Nick werd vermoord door een psychopaat die zij jaren eerder achter de tralies liet verdwijnen en de man lijkt sinds zijn ontsnapping nog maar één doel te hebben: haar leven ruïneren.
Na een gedwongen verlof mag Jessy bewijzen dat ze haar werk weer aan kan. De zestienjarige dochter van een kwekersgezin lijkt zelfmoord het hebben gepleegd. Al snel blijkt dat het meisje alle reden had om te leven en de rechercheur gelooft niet in zelfmoord. Jessy duikt in het leven van het kwekersgezin, maar heeft een verborgen agenda: ze grijpt de zaak aan om de kwelgeest op te sporen die haar zoon vermoordde. Het is het begin van een kat- en muisspel op leven en dood.

Bloedlijn is het eerste deel in een serie bloedstollende psychologische thrillers van Corine Hartman. Voor deze serie heeft Hartman het personage Jessica Haider in het leven geroepen, een mooie maar onconventionele rechercheur, die veel weg heeft van Jeff Lindsays Dexter: behalve dat zij moord- en geweldsdelicten oplost, laat zij ook een spoor van onopgeloste moordzaken na. De killer die Jessy achter zich aan krijgt, mag erop rekenen dat er wel heel definitief met hem wordt afgerekend…

 

Meer interessante berichten over Bloedlijn en Corine Hartman.

De persoonlijke website van Corine Hartman.

De recensie van Mads Bruijnesteijn van Crimezone.

 

Over Corine Hartman.

 

corinehartmanVoor zover Corine Hartman zich herinnert, heeft haar passie voor woord en beeld, voor schrijven en tekenen, altijd bestaan. Verhalen verzinnen was één van haar favoriete bezigheden en al snel las ze alles wat los en vast zat, waaronder de boeken van Agatha Christie. George Orwells 1984 maakte indruk, evenals de verhalen van Edgar Allan Poe.

Na enkele banen in de reclame is ze in 1994 gestart met een eigen reclamebureau. Ze volgde de vierjarige opleiding aan de schrijversvakschool in Amsterdam en studeerde in 2004 af met als specialisatie scenarioschrijven. In maart 2007 debuteerde ze met ‘Schone kunsten’ en vanaf dat moment is ze full-time auteur.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus