Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Mark Billingham – Ten dode opgeschreven

Door Joop Liefaard 23 februari 13

Ten dode opgeschreven Ten dode opgeschrevenMark Billingham; Ambo Anthos 2012WorldCatLibraryThingGoogle BooksBookFinder Na de uiterst plezierige en heftige leeservaring met Bloedlijn van Corine Hartman ben ik begonnen aan de misdaadroman Ten dode opgeschreven van de Engelse schrijver, acteur en komiek Mark Billingham. Dit is een hele omschakeling. Bloedlijn is een uitstekende thriller die ik 5 sterren geef. De recensie verschijn binnenkort.
Ten dode opgeschreven is het tiende boek in een serie met Inspecteur Tom Thorne als hoofdpersoon. Wat ik tot nu toe van Mark Billingham heb gelezen vond ik prima. Er is in 2010 van twee boeken over inspecteur Tom Thorne door Sky1TV een tv-serie gemaakt, te weten Sleepy Head en Scaredy Cat. De waardering voor deze serie was goed. Of er nog meer boeken zullen worden verfilmd weet ik niet.

Ten dode opgeschreven wordt uitgegeven door Ambo|Anthos te Amsterdam. Op de flap van het boek staat de volgende informatie.

Bij de Pakistaanse kioskhouder Akhtar slaan onverwacht de stoppen door, op een doordeweekse ochtend gijzelt hij twee klanten in zijn Londense buurtwinkel. De rolluiken gaan naar beneden en de slachtoffers, Helen Weeks en Stephen Mitchell, worden vastgeketend aan de verwarmingsbuizen van de bedompte opslagruimte. Helen werkt bij de politie en met haar connecties zijn Akhtars eisen snel overgebracht. Rechercheur Tom Thorne moet de waarheid boven water halen in het reeds afgesloten onderzoek naar de zelfmoord van Akhtars zoon in een jeugdgevangenis. Thorne voert een race tegen de klok en met elke dag die verstrijkt, wordt de situatie in de winkel explosiever en de zaak gecompliceerder. Gaat het Thorne lukken Akhtars eisen in te willigen en het leven te redden van Helen en Stephen?

markbilinghamMark Billingham is een Engelse auteur en tv-maker. Hij debuteerde met de thriller Slaapdood die in Engeland de bestsellerlijst van de Sunday Times bereikte. Hierna volgden In het duister en Erfelijk belast. Billinghams werk werd bekroond met diverse prijzen, waaronder de Sherlock Award. Twee thrillers werden in Engeland voor tv verfilmd. Billingham woont en werkt in Londen.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus