Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Peter James – Doodsklok

Door Joop Liefaard 31 januari 15

Doodsklok

Peter James (1948) is een Engelse schrijver en filmproducent. Hij heeft meer dan vijfentwintig boeken geschreven waarvan in negen de hoofdrol is weggelegd voor rechercheur Roy Grace. De Roy Grace thrillers spelen zich in Brighton, de woonplaats van Peter James. Zijn boeken worden in zesendertig landen uitgegeven en hebben steeds lovende kritieken ontvangen. Over Roy Grace: “DS Grace is modelled on a recently retired detective, Dave Gaylor, who checks James's manuscripts for accuracy. The fictional character is so believable that some fans assume he is real, asking James to pass letters to him, hoping he can solve their problems. 'I even got love letters for him', he says. “

Op 10 februari verschijnt de nieuwste Roy Grace thriller Doodsklok (Dead Man's Time). Een paar dagen later, op zondag 15 februari, zal Peter James samen met zijn collega-schrijver R.J. Ellory te gast zijn in UK Edition van de Literaire Thrillersalon. Doodsklok wordt uitgegeven door Uitgeverij De Fontein in Utrecht.

Bij een roofoverval in Brighton komt de bejaarde bewoonster om het leven. Hoewel de buit miljoenen waard is, gaat het de familie alleen om een antiek horloge, dat voor hen van onschatbare waarde is. Alles zullen ze ervoor doen om het terug te krijgen, álles. De zoektocht brengt inspecteur Roy Grace in de wereld van het antiek en uiteindelijk leidt het spoor terug in de geschiedenis, naar het New York van 1922. Roy Grace vindt een connectie met de maffia en moet op zoek naar een moordenaar die gedreven door woede en hebzucht tot het uiterste gaat.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus